27.03.2020

Situace kolem koronaviru se dotkla v negativním smyslu velkého procenta firem a podnikatelů. Ale i mezi nimi se najdou výjimky, kterým se v těchto nelehkých dobách daří. Mezi takové patří společnost Fine Gusto. Poptávka po sušeném mase se za poslední měsíc ztrojnásobila.

Opatření spojená s koronavirem se dotkla především menších podnikatelů, kteří musejí mnohdy pozastavit výrobu či dokonce propouštět zaměstnance. Není tomu tak ale u všech malých firem. Společnosti Fine Gusto, která se specializuje na výrobu sušeného masa, se v souvislosti se situací způsobenou šířením viru KOVID-19, výrazně zvýšila poptávka po sušeném mase. „Došlo ke značnému navýšení poptávky po sušeném mase. U e-shopů jde o zhruba 300procentní nárůst. U našich prodejců typu Alza a Rohlík jsou objednávky také na téměř trojnásobku běžných prodejů,“ říká ředitel společnosti Roman Sulek.

Omezení provozu ani propouštění tak společnost rozhodně neplánuje. Upravila se jen opatření spojená s výrobou. „Zaměstnanci, kteří jsou potřeba na výrobu sušeného masa, ale i semínek Veg Up, jsou ubytováni v budově společnosti. Ostatní zaměstnanci, kteří nejsou potřeba při samotné výrobě, mají home office. „Výroba jede podle plánu a zakázky, i když jejich počet výrazně narostl, plníme včas,“ pokračuje ředitel Sulek. Řeč nemůže být ani o propouštění. „Všichni zaměstnanci bez výjimky pobírají 100 % mzdy, o snížení stavu zaměstnanců neuvažujeme,“ dodává Roman Sulek.
Celý tým podílející se na výrobě sušeného masa značky Fine Gusto byl obeznámen s opatřeními zavedenými kvůli šíření koronaviru. Se zaměstnanci, kteří mají home office, bylo dohodnuto, že budou maximálně respektovat vládní nařízení, domov budou opouštět minimálně a vždy jen s rouškou. „Jsme rádi, že zájem o sušené maso roste a v této komplikované situaci lidé sahají po kvalitních potravinách, které jsou díky vysokému obsahu bílkovin zdrojem energie,“ uzavírá Sulek.


O společnosti Fine Gusto Nature
Fine Gusto Nature se specializuje na výrobu vysoce kvalitního hovězího a krůtího sušeného masa. Z názvu společnosti vyplývá, že cílem je vyrábět i balit kvalitní, přírodní a nutričně hodnotné potraviny bez přidaných barviv a konzervantů. Díky vysokému obsahu bílkovin a zanedbatelného množství soli je sušené maso Fine Gusto vhodné jak pro sportovce, tak i pro manažery v hektických dnech, nebo pro každého, kdo má rád skutečnou chuť masa. Společnost Fine Gusto Nature, jejíž výroba probíhá v Pardubicích, byla založena v roce 2014 a zaměstnává desítky zaměstnanců. Manufakturní postupy společnosti Fine Gusto Nature, která neustále rozšiřuje sortiment výrobků, vychází z tradičních receptů. Obrat společnosti vzrostl z 30 mil. Kč za rok 2018 na 42 mil. Kč za rok 2019.


Teetravel - Váš golfový svět na dlani